Mekan Konuşmaları No:90 Sibel Yardımcı "Yerküre, Yaşam, Yoldaşlık"

Mekan Konuşmaları No:90 Sibel Yardımcı "Yerküre, Yaşam, Yoldaşlık" 29.03.2022 / 18:00

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Mimarlık Yüksek Lisans Programları öğrencilerinin düzenlediği Mekan Konuşmaları serisinin 90.sunda "Yerküre, Yaşam, Yoldaşlık" başlıklı konuşması ile Sibel Yardımcı konuğumuz oldu.

Son birkaç yılımıza damga vuran virüsler, eylemliliği insanın yapıp ettiklerinden ibaret bir şekilde düşünemeyeceğimizi, yerkürenin farklı yer ve zamanlarını, farklı sakinlerini birbirine bağlayan farklı ölçekler olabileceğini kuvvetle hatırlattı. İnsana bilgi üretimi ve tarihin ilerleyişi içinde atfedilen merkezi rolü sorgulayan yaklaşımların geniş bir çerçevede aktarılıp, insan-sonrası düşüncenin açtığı imkanlar üzerine tartışacağımız bu konuşma için Sibel Yardımcı ve tüm katılımcılara teşekkürler.