İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans Programları öğrencilerinin düzenlediği “Mekân Konuşmaları” dizisinin 83.sünde Prof. Dr. Yüksel Demir bizlerle olacak. Yüksel Demir, İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık bölümünden mezun oldu (1987). Mimari Tasarım Lisansüstü Programında gerçekleştirdiği çalışmalarla Yüksek Lisans (1990) ve Doktora (2000) derecelerini İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsünden aldı. İTÜ Kutup Uyg-Ar Merkezinde (Polrec) Türkiye’nin Antarktika’da Bilim Üssü Kurulması Çalışma Grubu Koordinatörlüğü yaptı (2018-2020). Kurucularından biri olduğu The Circle Mimarlık Kültür ve Sanat Platformunun çalışmalarına katkı sağlamaktadır (2018-). Halen Öğretim Üyesi olarak bulunduğu İTÜ Mimarlık Bölümünde Mimari Tasarım, Mimarlıkta Kuram, Mimarlıkta Bilişim, Mimarlık Eğitimi ve Mimarlık Sanat İlişkisi alanlarında araştırmalarını sürdürüyor (2002-).

(((Mimarlık)Kültür)Doğaİnsan) İTÜ MardINT Uyg-Ar Merkezi Deneyimi başlıklı konuşmasında Yüksel Demir, Mimarlık, Kültür, Doğa ve onun üstel kuvveti İnsan arasındaki ilişkiye İTÜ Mardin Uyg-Ar Merkezi (MardINT) ile Mardin’den başlayarak İTÜ Kutup Ug-Ar Merkezi bünyesinde Antarktika’da devam eden deneyim çerçevesinde bir konuşma yapacak.

Konuşma Konusu:(((Mimarlık)Kültür)Doğaİnsan) İTÜ MardINT Uyg-Ar Merkezi Deneyimi

Tarih:25.05.2021 Salı

Saat: 18.00 (UTC+3)