Herkese merhabalar ve iyi bayramlar,

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans Programları öğrencilerinin düzenlediği “Mekân Konuşmaları” dizisinin 82.sinde Akgün İlhan bizlerle olacak. İklim değişikliği ile ilgili öngörülerin uzak gelecek olmaktan çıkıp günlük hayat pratiklerine sirayet ettiği bu günlerde kentsel su yönetimi ile ilgili yaklaşımlar tartışılacaktır. İklim değişikliğiyle uyumlu kentsel su yönetiminin nasıl olması gerektiği ve bileşenleri üzerine tartışma genişletilecektir. Kentleşme sonucu bozulan su döngüsünü iyileştirmek için bütünlüklükçü bir yaklaşım ve doğru yeşil alan kullanımı stratejileri gerekmektedir. Bu yaklaşımlar doğrultusunda "Ayağını suyuna göre uzatan bir kent nasıl olmalı?" sorusuna gelin birlikte cevap arayalım.

Akgün İlhan 2012-2018 yılları arasında Su Hakkı Kampanyası'nda çalışmıştır. Türkiye'de su ve iklim krizi ile ilgili çeşitli kitap, gazete ve dergilerde bölümler ve makaleler yazmıştır ve Su Politikasına Doğru: Su Yönetimi, Alternatifler ve Öneriler (2011) kitabının yazarıdır. Aynı zamanda 2012-2018 yılları arasında yayınlanan Su Hakkı radyo programının ve İstanbul Açık Radyo'da 2018’den bu yana devam eden ‘‘Sudan Gelen’’ programının yapımcısıdır.

Konuşma Konusu: Ayağını Suyuna Göre Uzatan Bir Kent Nasıl Olmalı?

Tarih:18.05.2021 Salı

Saat: 18.00 (UTC+3)