Mekan Konuşmaları No:79

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans Programları öğrencilerinin düzenlediği “Mekân Konuşmaları” dizisinin 79.cusunda London School of Economics’den Eray Çaylı bizlerle olacak. Konuşma, antroposen diskurunu alışılmışın dışında bir pratikle inceleyen Çaylı’nın geçtiğimiz aylarda yayınlanan İklimin Estetiği: Antroposen Sanatı ve Mimarlığı Üzerine Denemeler kitabının devamı niteliğinde, “Antroposen'i Hafriyatçılık ve Estetik Kuramları Üzerinden İrdelemek” üzerine olacak.

Buluşma, Çaylı'nın 30-40 dk. civarındaki konuşmasıyla başlayacak. Konuşma kuram odaklı olacak; İklimin Estetiği'nin, denemelerden oluşan formatı nedeniyle uçlarını açık bıraktığı kuramsal izlekleri, Çaylı'nın önümüzdeki günlerde Antipode ve Transactions of the Institute of British Geographers dergilerinde İngilizce yayınlanacak makalelerinin ışığında detaylandıracak. Daha sonra ise katılımcıların soru ve yorumlarına geçilecek. Buluşmada irdelenecek kuramsal izleklerin ampirik temelleriyle haşır neşir olmak isteyenlerin İklimin Estetiği'nin 1, 2, 3, 12 ve 20. bölümlerine başvurması tavsiye olunur.

Tarih: 20.04.2021 Salı

Saat: 18.00 (UTC+3)