Mekan Konuşmaları No:72

Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans öğrencilerinin düzenlediği “Mekan Konuşmaları” serisinin 72.sinde Nilüfer Kozikoğlu bizlerle olacak.

Konuşma Konusu: "Anatomik ve Sentetik:Uygulamalı Tasarım"

Nilüfer Kozikoğlu 1995'te Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde lisans, 2003'te ise Londra Architectural Assosiation School of Architecture'da yüksek lisans derecesini tamamladı. Mimari tasarım işlerini NK Agency adı altında; prototipik tasarım işlerini ise Urban Atölye olarak yürütüyor.

Nilüfer Kozikoğlu, beton kabuk hafif yapıların tarihsel gelişiminden ve doğada benzer yapılardan örnekler verecek ve Fibrobeton işbirliği yürüttüğü ve MIT'de sunduğu rhizom kabuk yapı araştırması olan Alveosis germe kalıplı dokuma tekniğini aktaracaktır. Dünyada yürütülen benzer araştırmalara ve kabuk yapı biçimlerine karşılık gelen olası yeni bina özellikleri ile konuşma genişletilecektir.

İlgilenen herkesi bekliyoruz.

Online Yayın: Zoom Meeting