Mekan Konuşmaları NO:19

MARY-ANN RAY & ROBERT MANGURIAN: “ARE WE A PORTABLE PERSON?”

Bilgi Mimarlık Yüksek Lisans öğrencilerinin düzenlediği Mekan Konuşmaları, 2016-2017 güz döneminin ilk konuşmasında Mary-Ann Ray ve Robert Mangurian’ı ağırlıyor. Ray ve Mangurian, “Are We A Portable Person?/Taşınabilir Varlıklar Mıyız?” başlıklı konuşmalarında 3. İstanbul Tasarım Bienali’ndeki üretimlerinin yanı sıra mimarlık pratiklerinden de bahsedecekler.

Kariyerlerini mimar, tasarımcı, yazar ve eğitimci olarak sürdüren Mary-Ann Ray ve Robert Mangurian, Los Angeles bazlı Studio Works Architects ve BASE Beijing’in kurucu ortakları. Southern California Institute of Architecture (Sci-Arc) Yüksek Lisans Program Direktörlüğü’nün yanında Yale, University of Virginia, University of Michigan, Rice ve Harvard gibi mimarlık okullarında da görev yapmış olan ikili; alanlarında pek çok ödül sahibi (Chrysler Design Award for Excellence and Innovation, 2001; Stirling Prize for the Memorial Lecture on the City, 2008; Rome Prize…)

Zaman: 21.10.2016 Cuma, 18.00

Yer: Kazandibi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Santral İstanbul.