Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans öğrencilerinin düzenlediği “Mekan Konuşmaları” serisinin 76.sında Güven Arif Sargın bizlerle olacak.

Son bir yıldır yerküreye egemen olan pandemi koşullarının, demokratik ve/veya karşı-demokratik rejimler ihtiva ettiği ve bunlara bağıl toplumsal süreçleri örgütlediğine dair tahliller söz konusu. Bu tahlillerin ışığında kentleşme ve özellikle mimari pratiklerimizin de gözden geçirildiği; olası tehdit ve olanaklarımızın tartışmaya açıldığı görece zengin bir ortamının içinde olduğumuzu iddia edebiliriz. Tartışmalar genellikle, “büyük-kapama”, “ayrışma” ve/veya “yeni-müşterekler” ekseninde süregeliyor; bu çerçevede, tamamen yeni olmamakla birlikte son kertede bir kez daha değerlendirilmeyi hak eden "yerinden-yurdundan edilme” ekseninde de derinlemesine tahliller yapabilmek ve mimarlık kuramı ve tarih yazımına yardımcı olabilecek malzemeler üretebilmek olası. Bu noktada sunum, son yüzyılın hikayesinin “bedensel, programatik ve mekânsal deplasman” üzerinden de yazılı-yazılamayacağını tartışmaya açmayı hedefliyor.

Konuşma Konusu: " Deplasmanda/Yersiz-Yurtsuz Olmak: Mekan Politik Bir Okuma"

Online Yayın: Zoom Meeting

Meeting ID:851 6692 3907

Password:301154