Vitra ile Mimari Keşif Seminerleri: Hubertus Günther

Rönesans Mimarlığı alanında dünyanın sayılı uzmanlarından Hubertus Günther, VitrA ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ortak projesi VitrA ile Mimari Keşif kapsamında seminer vermek için İstanbul’a gelecek. Ludwig-Maximilians Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Günther, 12, 13 ve 14 Mayıs tarihlerinde saat 18:00’de, üniversitenin Santral Kampusu’nda birer seminer verecek.

Günther konferansta, Rönesans'ın İtalya'nın üç kenti, Floransa, Roma ve Venedik’teki etkilerine odaklanacak

Seminerlerin dili İngilizce’dir. Simültane tercüme yapılmayacaktır. Seminerler herkese açıktır ve ön kayıt gerekmemektedir.

Hubertus Günther
1965-1973 yılları arasında, Bonn ve Münih Üniversiteleri’nde Sanat Tarihi ve Arkeoloji eğitimi aldı. 1969-1985 arasında Bibliotheca Hertziana, Münih Üniversitesi gibi birçok kurumda araştırmalarına devam etti. 1984-1986 döneminde, Düsseldorf Üniversitesi’nde sanat tarihi seminerleri verdi. 1986-1988 arasında Frankfurt Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde; 1988-1991 yıllarında Frankfurt am Main Üniversitesi, Sanat Tarihi ve Sinema-Televizyon bölümlerinde konuk öğretim üyesi olarak görev aldı. 1991 yılından bu yana Zürih Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde ders veriyor. Günther’in araştırma konuları mimarlık, kent planlaması, sanat tarihi ve teorisi; özellikle Rönesans ve Klasik Dönem’e odaklanıyor.

VitrA ile Mimari Keşif
Kuruluşundan bu yana mimarlığı odağına alan çalışmalar yapan, iyi mimarlık uygulamalarında çözüm ortağı olan VitrA, geleceğin mimarlarının eğitimine katkıda bulunmak ve çağdaş bilgilerle donatılmalarına zemin hazırlamak amacıyla, 9 yıldır İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı BİLGİ-MİMARLIK ile işbirliği yapıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen “Dünya Kentleri” dersinde, öğrenciler; dünyadaki önemli metropolleri, modern mimarlık dağarcığına kattıkları mimariler ve bina tipleri açısından irdeliyor. VitrA’nın katkılarıyla yapılan mimari keşif gezisiyle, bu şehirleri yerinde gözlemliyor. Sergi, panel, kitap gibi farklı araçlar kullanılarak zenginleştirilen proje kapsamında, bugüne kadar Viyana, Şikago, Londra, Amsterdam, Barselona, Berlin, Hamburg ve Paris ele alındı. Bu yıl ise Venedik ve Floransa inceleniyor. Halil Berktay, İhsan Bilgin, İskender Savaşır, Jale Parla ve Murat Belge’nin seminerleri ve çeşitli atölye çalışmalarıyla hazırlıklarını sürdüren BİLGİ-MİMARLIK, VitrA'nın desteğiyle gerçekleştirilecek “VitrA ile Mimari Keşif” programı kapsamında; Venedik ve Floransa’ya düzenleyeceği keşif gezisiyle çalışmalarını tamamlayacak.