Vitra ile Mimari Kesif / Paris Seminerleri II

VitrA ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ortak projesi VitrA ile Mimari Keşif kapsamında, dünyanın kültür ve sanat başkenti Paris’in mimarisinin ele alınacağı iki seminer düzenlenecek. Üniversitenin Santral Kampüsü’nde saat 17:30’da başlayacak seminerlerin ilkinde, kent tarihçisi, mimar Virgine Picon-Lefebvre konuk edilecek. 9 Mayıs’taki seminerde, Paris’in La Dèfense bölgesi ele alınacak. 13 Mayıs’ta seminer verecek mimarlık tarihçisi, kuramcı Pierre Pinon ise, 1852-1870 yıllarını kapsayan ikinci imparatorluk döneminde Paris’te Baron Georges-Eugène Haussmann tarafından gerçekleşen kentsel dönüşümü anlatacak.

Kuruluşundan bu yana mimarlığı odağına alan çalışmalar yapan, iyi mimarlık uygulamalarında çözüm ortağı olan VitrA, geleceğin mimarlarının eğitimine katkıda bulunmak ve çağdaş bilgilerle donatılmalarına zemin hazırlamak amacıyla, 8 yıldır İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı BİLGİ-MİMARLIK ile işbirliği yapıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen “Dünya Kentleri” dersinde öğrenciler; dünyadan önemli metropolleri, modern mimarlık dağarcığına kattıkları mimariler ve bina tipleri açısından irdeliyor. VitrA’nın katkılarıyla yapılan mimari keşif gezisiyle, bu şehirleri yerinde gözlemliyor. Sergi, panel, kitap gibi farklı araçlar kullanılarak zenginleştirilen proje kapsamında, bugüne kadar Viyana, Şikago, Londra, Amsterdam, Barselona, Berlin ve Hamburg ele alındı. Bu yıl ise Paris inceleniyor.